Снимка: МВР

Трите непълнолетни сестри от русенското село Иваново са обявени за общонационално издирване. Децата са на възраст 15, 16 и 17 години и са в неизвестност от 29 май.

Те са напуснали дома на дядо си, при когото са живели към 23:30 часа и от тогава няма и следа от тях. Според дядото на момичетата, те са отвлечени.

Още по темата

В началото близките им не са се обадили в полицията, защото са се опитвали да ги открият сами.

"Цяла нощ обикаляхме селото. Първо - на жп гарата отидохме, след това аз тръгнах по стадионите, имаме детски градини. След това заминах в Русе на жп гарата и автогарат", обяснява чичото на изчезналите момичета Георги Иванов.

"Може би са ги търсили първо по роднини и след това са решили да ни информират. Но лицата са без лични документи - нямат издадени такива. Това е голяма пречка", обяснява пред Нова тв Мирослав Енев - началник на РПУ-Две могили.

Последният, който е бил с изчезналите сестри, е техният по-малък брат, който е имал съмнения, че ще избягат от дядо си. Бащата на момичетата работи в Испания. Майка им пък е в затвора. Оставени са на грижите на дядото и бабата.

Изчезналите сестри са ходили на училище само до 8-ми клас. После прекъснали. Дядото разказва, че са добри момичета и не вярва, че са избягали от вкъщи. Според него възможно е да са отвлечени.

От областната дирекция на полицията в Русе призовават всеки, който има информация за изчезналите момичета от Иваново да сигнализират на телефон 112 или в най-близкото управление на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase