Снимка: архив, Булфото
fallback

Председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин обяви, че е помолил шведска фирма да даде пари на изританата в главата от шведски турист камериерка в Слънчев бряг.

Вчера сутринта той скандализира обществеността у нас, след като в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR призова да не се говори много за инцидента, тъй като туроператорите, които работят с Швеция се притесняват да не изгубят клиентите си.

Oще по темата

По думите му скандинавците са чувствителни и колкото повече се отнасяме негативно към тях, толкова повече "се страхувам да не ги загубим като туристи".

"Една бедна България не може да си позволи да загуби този пазар", категоричен бе експертът пред националната телевизия.

"Заради този призив хората ме обвиняват във форумите, обиждат ме по телефона, наричат ме родоотстъпник, че мразя България. Не, не е така, не съм такъв и много я обичам. Просто колегите, които работят с шведския пазар са притеснени, че могат да си изгубят бизнеса. Някои ни казват, че сме чорбаджии, изедници, че само за пари мислим. Истината е, че колегите плащат данъци, осигуряват работни места и без бизнеса не може", коментира Благой Рагин пред "Сега".

Той подчерта, че случката не трябва да се отрази върху отношението на българите към шведските туристи, тъй като не всички са като този, нападнал камериерката.

"Всяко стадо си има мърша", настоя Рагин.

Той обяви, че е през следващата седмица голяма шведска фирма ще даде пари на пострадалата камериерка в знак на извинение за ритника от пияния нападател.

"На 19 юни пристига най-голямата шведска фирма да награди пет хотела за лоялност и заслуги за бизнеса, който са реализирали през 2016 г. Те искат да работят с нас. Помолих шведите да поканят пострадалата българката, да й се извинят, да се даде някаква сума, но не като подкуп, а като жест към нея, защото тя не е виновна. Просто е станала жертва на този вандализъм", каза експертът.

Благой Рагин каза още, че от пет години си търси заместник на шефското място в асоциацията на хотелиерите, но трудно се намирали подходящи за поста кадри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

185

венцислав

преди 6 години

И кой ще изгуби камериерката или рагин от отлива?

184

Анонимен

преди 6 години

Какво може да очаквате от *** докопал се до пари и социално положение ,с подкупи и подмазвачество (типичен представител на обслужащия персонал на Тодор Живковата креатура)

183

Анонимен

преди 6 години

Не бъдете крайни,той все пак е искал обезщетение за камериерката,за да се постигне консенсус тихомълком и за двете страни,заради бизнеса от който се хранят и много българи.Не го оправдавам,не оправдавам и шведа,но и не трябва да свързвате този шведски хулиган с всички останали шведи,всяко стадо си има ***.Важното е да се спазват законите.И не голямата присъда,а факта,че е наказан за деянието си,ще го накара да се замисли дали да постъпва така с жените отново.

fallback