Снимка: архив Булфото
fallback

"Господин Рагин, искаме ли в България агресивни и склонни към насилие туристи или можем да се доверим на по-голямата част от хората, че могат да си изградят собствено мнение и да решат къде да прекарат почивката си", питат в отворено писмо до Dnes.bg двете дъщери на жената, която пострада от шведски турист в Слънчев бряг.

Дъщерите на Деяна Петкова бяха провокирани от вчерашното му изказване, в което той настоя, че "бедна България не може да си позволи да изгуби шведския пазар".

Жените питат: "Нима бихме искали да бъдем страна, в която подобни престъпления биват омаловажавани или искаме да бъдем страна, в която законите важат за всички, включително и за туристите".

Oще по темата

"Според нас една такава страна ще бъде много по-атрактивна и привлекателна, което би донесло на България повече туристи и пари", посочват дъщерите на жената.

"Но за Вас много по-маловажни са физическите и психически страдания и нараненото достойнство на майка ни, предизвикани както от това престъпление, както и от Вашето изказване, отколкото опасенията Ви за финансовите загуби, които ще претърпи българският туризъм от "чувствителните скандинавци", обръщат се към подалия оставка от поста председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин.

"За Вас тя може да е само "ритнатата камериерка", но за нас е майка", посочват те.

"Накрая Ви пожелаваме, господин Рагин, никога да не попадате в подобна ситуация, защото може би тогава бихте съжалили за направеното от Вас изказване", завършват отвореното си писмо двете жени.

Шведът Ралф Георг Сундберг, който на 3 юни изрита 65-годишната камериерка в хотел в Слънчев бряг, днес беше оставен в ареста от Районния съд в Несебър.

Пред съда той обясни, че е бил пиян и не помни нищо от инцидента.

Прокуратурата обаче поиска най-тежката мярка - задържане под стража, като посочи, че действията му са дръзко и брутално незачитане на правовия ред и законите в България. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

86

анонимен

преди 6 години

Съществото Рагин обича само парите, България и българите са непознати понятия за него. Същото се отнася и за паричните му другарчета, които ,,не приемат" лицемерната му оставка.

85

Анонимен

преди 6 години

До reklamenвярно,бе,кажи името на хотела и ресторанта на този. поне в ресторанта му да не стъпваме. и хотела му без перснонал да остане,защото може би и там ритат в главата....макар,че той ще си внесе тъмнокожи работници от вън.

84

reklamen

преди 6 години

Рекламирай му хотела и ресторанта и е готов.

fallback