Снимка: архив, БулФото
fallback

27 сигнала за нарушения, свързани със санирането, са постъпили до края на миналата седмица в МРРБ при близо 400 завършени сгради и още 597 в изпълнение.

Oще по темата

Част от сигналите не стигат до министерството, а само до общините или само до медиите, каза пред журналисти днес Малина Крумова, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството.

Тя увери, че се прави проверка на всеки един от сигналите заедно с общината, където е обектът.

По думите й винаги може да се въведат по-строги механизми за контрол в програмата за саниране на многофамилните жилища, предаде БТА.

Към момента всички участници в строителния процес имат своите отговорности - общината, строителен надзор и строителните фирми.

Проверките на МРРБ показват, че всички те по принцип изпълняват качествено дейностите. Има и отклонения и нарушения, но затова има контролни органи, които извършват проверки, добави Крумова.

Повечето сигнали са за нарушения в хода на изпълнението, тоест за неприключили проекти за саниране и те се отстраняват навреме - преди приемането на акт 16 за обекта.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 6 години

Само че целукупният бълг.народ пак го избра а че санирането е насиране всички го видяха .Състои се в залепяне на плоскости след което се боядисват да изглежда чисто о първия дъжд когато всичко прогизне а някой се пече на екзотично място

15

Анонимен

преди 6 години

Бързо, бързо изживяхме Бой.ковия безплатен комунизъм. За малко има, но всички плащаме . Прочети кой санира в Благоевград , чия е фирмата с падналото скеле. На СОБСТВЕНИКА на ГЕРБ и Общинския Му съвет , начело с другаря КОМБИНОВ ! Ако Тиквата е казал ,, вие сте прости " , е за мак.етата е !

14

Анонимен

преди 6 години

Скоро на един приятел му събориха панела на терасата! Човечеца си беше санирал апартамента преди години и сега е могъл да не подпише,ама хайде да не кърши хатъра на съседите...и те да разберат от държавна аванта,подписал. От фирмата уж помогнаха малко,ама от некъдърни ромеи кво да чакаш,та се набута здраво пича-туй санирени,тройно му легна.Да не говорим,че и с климатика нещо го изпързаляха!Та направо искам да се изходя по голяма у устите на инициаторите и изпълнителите на санирането!

fallback