Снимка: Община Царево

Бразилска туристка спретна миниспектакъл, след като спря президента Румен Радев, първо за да се снима с него, а после и да си побъбрят. Това се случи в събота вечерта на нестинарския събор в царевското село Българи.

"Кой сте Вие и защо сте толкова важен?", директно запита младата дама, очевидно впечатлена от внушителната охрана около Радев.

"Не съм толкова важен, само колкото всеки  друг българин тук", отвърна скромно президента, но отговорът му не задоволи любопитната чужденка и тя продължи да настоява.

"Не Ви вярвам, важен сте. Виждам как хората се отнасят с Вас, как си правят снимки. Кой сте Вие?", продължи да пита младата бразилка. "Аз съм президентът", лаконично отговори Румен Радев, а туристката ококори очи и смаяно заповтаря: "Не, не, неееее, това е невъзможно!".

Самата тя обаче не отговори ясно на въпроса на президента какво прави в България и точно в с. Българи. "А защо да не бъда тук", зададе контравъпрос, вместо отговор бразилката. 

Президентът Румен Радев неочаквано се появи на нестинарските игри в странджанското село Българи. Държавният глава пристигна в късния следобед в събота със съпругата си Десислава Радева. За изненадващата визита е бил информиран само кметът на Царево Георги Лапчев, който влезе в ролята на домакин и покани специалните си гости да разгледат църквата  "Св. Св. Константин и Елена".

Посещението в село Българи, макар и неофициално, е първото на президента Радев в Бургаска област. Местните заподозряха, че зад частната визита стои съпругата му Десислава, която е бургазлийка.

Държавният глава присъства на нестинарския ритуал и с интерес изгледа древния танц върху жаравата. Неотлъчно до него бе Десислава Радева, която приятелски разговаряше с местните хора. 

Нестинарският празник в село Българи тази година събра рекорден брой посетители. Над 3 хиляди души гостуваха на празника на Св. Константин и Елена, който в Странджа се празнува на 3-ти юни по стар стил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase