Архив: Булфото

Голяма цена платиха тези собственици на заведение, които не успяха да убедят клиентите си да не пушат вътре. Хубаво е да се борим с тютюнопушенето, но не на всяка цена. Не бива да страда бизнесът от тази мярка. Трябва да има кътчета за пушене, за да е честно и към непушачите, и към пушачите.

Около това мнение се обединиха певицата Ели Раданова, психологът Еленко Ангелов и хотелиерът Благой Рагин в студиото на "България сутрин".

"Има действителен отлив от клиенти в заведения, които спазват забраната за тютюнопушене. Най-много пострадаха собствениците на заведения в провинцията", отбеляза Рагин пред Bulgaria ON AIR.

А Ангелов добави, че каквито и мерки да се предприемат, те бързо ще бъдат покварени, затова по-добре да се засилят системите за циркулация на въздуха.

"След полунощ системите за циркулиране на въздуха в заведенията се намаляват. Трябва да се увеличат колкото се може повече, за да не се усеща димът. Каквато и мярка да предприемем ще я покварим", смята той.

И прибави, че стратегията с отблъскващите картинки по кутиите за цигари не работи.

"Да даваш милиони за субсидия на производителите на тютюн и да се бориш по толкова неефективен начин с пушенето на затворени пространства е нелепо. Хубаво е публични личности да дават пример против пушенето, а не само такива, които показват колко е приятно да се пуши", поясни психологът.

Според певицата Ели Раданова, от гледна точка на изпълнителите в заведенията, димът изключително много пречи на гласа. В заведенията, в които се пее, допълни тя, не бива да се пуши.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase