Снимка: архив, БулФото
fallback

Вътрешният министър Валентин Радев призна, че без гражданите МВР няма как да се справи с престъпността и призова хората да се включат в борбата с нея.

Oще по темата

"Призовавам гражданството да се включи. Трябва да включим всички граждани във всичко това и то още от училище", каза Радев по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос на соцдепутата Антон Кутев как МВР контролира лицата, прояваващи насилие. Поводът бе нападението над възрастна жена на спирка в Бургас. 

Радев разказа за случай от снощи в столичния квартал "Красна поляна". Там крадец нападнал жена, но двама души в кола го видели, настигнали го и го хванали.

"Гражданството е навсякъде, то е ушите и очите", каза Радев. 

За престъплението в Бургас Радев отчете, че се е действало незабавно и нападателят е бил задържан за шест часа.

Вътрешният министър обясни, че принос за това има видеонаблюдението и взаимодействието с местните власти. 

"Защо на следващия ден този човек е пуснат", попита Кутев и обясни, че е очаквал Радев да повтори мантрата на Борисов: "Ние ги хващаме, те ги пускат". 

Соцдепутатът нападна политически ГЕРБ с думите, че се канят да управляват 30 години като Тодор Живков, но ги увери, че това няма как да стане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

ердоган

преди 6 години

елате при батко да ви покаже как се оправят бандитите.в българия полицаите са едни закачалки за униформи отбиващи номера ,докато чакат пенсия първа категория.

32

Idari

преди 6 години

Komshiite pokazvat nai-dobre - mobilizirane na askera i vremenen voenen rejim, skapi vizi, zeleni karti...bez ekipnost s mestnite hora ne stava...tova e bilo izvestno i na troiancite, i na bogomilite, i na haidutite, i na partizanite...hem i dosta pari sa struvali togava glavite...

31

5 милиона

преди 6 години

Статистиката в Европа полазва тенденцията за БГ - 5 мил население до 2050г (има го онлайн), 90% градско население (София сигурно ще е 2мил до тогава), и от 5-те 1 мил индиянци. Толкова сме зле ме не полиция ами и армията да изкараш нищо няма да се промени. В момента държавата едвам се крепи на ужким работещи органи и организации.

fallback