Снимка: Булфото, архив
fallback

Първият български космонавт Георги Иванов няма тежки поражения на мозъка след прекарания инсулт. Това показа повторен преглед със скенер показва, че инсултът не е нанесъл тежки поражения на мозъка му, съобщиха за "Монитор" от ВМА.

Oще по темата

Още вчера реаниматорите започнаха да го извеждат от изкуствената медикаментозна кома и се очаква до 24 часа той да бъде контактен. Когато това стане, лекарите ще могат да му снемат пълен неврологичен статус и да кажат от какви рехабилитационни процедури ще има нужда занапред.

Георги Иванов беше приет по спешност в реанимацията на Клиниката по интензивно лечение във Военно-медицинска академия рано сутринта в понеделник с исхемичен мозъчен инсулт в тежко състояние и с опасност за живота.

Екипът на доц. Евелина Одисеева, началник на клиниката първоначално го въведе в медикаментозна кома, докто бъде стабилизирано общото му състояние с медикаменти.

В неделя вечерта Георги Иванов е претърпял битов инцидент, получил травма на раменната става и лек удар в главата. След това той се е чувствал добре и затова пред нощта не е потърсил медицинска помощ.

На сутринта обаче станал възбуден и неспокоен. Затова близките му извикали линейка на Центъра за спешна медицинска помощ, която го закарала във ВМА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 6 години

Пожелавам на този доблестен и храбър мъж пълно оздравяване! Той е гордост и достояние на народа ни! Знам много тежки случаи на пострадали от инсулт хора. Един от тях не можа да се възстанови от пораженията в движенията, но превеждаше от френски...Анри Бергсон!

7

Анонимен

преди 6 години

Скорошно оздравяване, г-н Иванов, България е с вас!

6

Анонимен

преди 6 години

След като всички тук са демократи,ви пожелавам същото да ви се случи,но във ВМА да няма места

fallback