Снимка: visualhunt.com
fallback

Над 10 хиляди души са потърсили помощ в Центъра за психично здраве в Бургас, 3 хиляди от тях са останали за лечение, а 426 психично болни с агресивно поведение са преминали миналата година курс на лечение в центъра.

От параноична шизофрения страда и 26-годишният Живко Кючуков, който нападна възрастна жена на автобусна спирка в морския град. Само с прокурорска преписка или съдебно решение обаче той може да бъде лекуван в специализирано заведение, защото отказва да постъпи доброволно там.

Oще по темата

"Tенденцията е към увеличаване на броя на хората, които са с тревожни разстройства, с депресивни разстройства, хора с реакции на дезадаптация в резултат на проблеми, които са настъпили в живота им. Паническите разстройства са изключително много", казва пред БНР д-р Надя Желязкова, директор на Центъра за психично здраве в Бургас.

Не толкова при душевно болните пациенти е нараснал този процент, колкото при тревожните и невротичните разстройства. Това е може би резултат от финансови проблеми, социални проблеми, невъзможността да живеят живота си спокойно с гарантирана работа, с добри доходи.

Тези, които са емоционално по-лабилни, започват да реагират с една невротична симптоматика, която рано или късно стига и до нас, твърди Желязкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

бай Иван

преди 6 години

След 1944 година отнемане насилствено имотите на хората.Стрес,бой,концлагери и убийства.При соца три национални катастрофи,златният резерв отиде при кредитора СССР,накрая и кредитора фалира,последва бандитската перестройка и ограбването на икономиката,каквото бе останало от нея.Комунистите по списък ограбиха и банките,последва хипернлация.Един долар се разменяше за 3000 лева.Приватизаторите завършили висше и РАБФАК с препоръка от БКП обезкостиха фабриките за скрап и станаха наемодатели,олигарси.

22

Анонимен

преди 6 години

Хората в производството се заместват от роботи. Те нямат неврози и не искат нищо. Дори не трябва ПР и политици да ги лъжат.

21

Анонимен

преди 6 години

ЩОМ В БУРГАС ЛУДИТЕ СА 10000 (САМО ИЗВЕСТНИТЕ), то в СОФИЯ СИГУРНО СА ПОНЕ ПОЛОВИН МИЛИОН.

fallback