Снимка: Булфото
fallback

Живко Кючуков на практика е бил годен да осъзнава постъпките си, бил е вменяем. Шизофрения и вменяемост не са синоними. Този човек може да страда от шизофрения, но да е в ремисия и да е вменяем. Това обясни проф. Петър Маринов, национален консултант по съдебна психиатрия, пред bTV.

Oще по темата
Кючуков е бил напълно вменяем в момента, в който напада 72-годишна жена на спирка в Бургас, потвърди психиатричната експертиза. На базата на това становище, полицията задържа агресивния мъж и съдът го остави в ареста. 

Живко обяснил, че жената го погледнала лошо, както и че чул коментари по адрес на младото поколение, което допълнително отключило агресия у него. 

Във времена на преход хората усещат несигурност, което води до ескалиране на реакцията на борба или бягство. Тази борба може да е цивилизована, но може да бъде и много примитивна. Агресията, свързана с ярост, е крайно разрушителна. Има личности, които са дефектни. Дисоциални личности, които имат повърхностен чар и привличат, но техните емоции са плитки - нямат усещане за разкаяние, при тях яростта се отключва много бързо и могат да причинят големи щети, каза проф. Маринов.

Той заяви още, че в болниците тези пациенти биват лекувани правилно, но след изписването им нито една институция не се интересува от тях и от това дали те продължават да приемат лекарствата си. 

Психиатрите не могат да свършат цялата работа, те могат само да лекуват правилно, но какво става после - нито една институция не проследява, коментира проф. Маринов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

Анонимен

преди 6 години

То тая държава на магия съществува.

61

"лошият поглед&

преди 6 години

Това за "погледа" е ПОДУЧЕН от адвоката си: във видеото се вижда, че побойникът идва откъм ГЪРБА на жените: въобще НЕ Е СРЕЩАЛ погледа на никого!ЗАЩО не се пише КОИ са родителите му? Къде живее този ЖИВКО?? Какво мислят те? Този индивид ще живее до 90 години. И все така ще БИЕ , а вслучая е УБИЙСТВО; тази жена със счупен таз ЩЕ СЕ МЪЧИ< КОЙ ще й плаща за човек, който да я ОБСЛУЖВА? И ще почине от мъки и гангрени, които й е причинил ТОЗИ ЖИВКО!

60

i ne samo towa;

преди 6 години

в голям град в България живеем от 1980г. в 8-ет.блок с псих. болна жена със съпруг и 2 деца.Нищо не я "оправя"- съпругът й я защитава, че НИЕ всички сме виновни( той отсъстваше по 6 мес.- пътува с кораби.След като се пенсионира мъжът й около 2000г., купи апартамент и заживя отделно, децата- също.Мъжът идва понякога, но всички ние ТЕГЛИМ от нейните приумици: викаме квартални, правим събрания, понякога мъжът к я праща за 20 дни в псих и ПАк се втъща- вече-40 години "зависим" от един НЕОТГОВОРЕН з

fallback