Снимка: Facebook
fallback

"Дълбоко съжалявам и искрено се извинявам за незрялата, необмислена и немотивирана постъпка", заяви Иво Антонов, чиято оставка като ръководител на дирекция в Министерството на отбраната беше поискана от премиера Бойко Борисов.

Oще по темата
Причина за това стана снимка в профила на Антонов във Facebook, на която той позира пред германски танк "Майбах" с протегната за нацистки поздрав ръка.

В отворено писмо, написано от болничното легло във ВМА, където Антонов беше приет по спешност преди дни, той се извинява за постъпката си.

"Съзнавам, че с тази снимка съм накърнил чувствата на българските граждани, за което понесох съответните последствия преди три години, понасям ги и сега", отбелязва Антонов, цитиран от bTV.

"Дълбоко се прекланям пред светлата памет на жертвите на нацизма, както и пред героизма на загиналите български воини във войната срещу Хитлеристка Германия", отбелязва още той.

Антонов посочва, че винаги е отхвърлял всяка тоталитарна идеология, включително нацизма и комунизма.

Той благодари на всички организации и граждани, както и на президента Румен Радев и военния министър Красимир Каракачанов за подкрепата и положителната му оценка като държавен служител.

"Моята единствена партия е България", посочва към края на писмото Антонов.

"Моля с това да бъде сложена точка на този дългогодишен тормоз върху мен, моето семейство и близките ми", завършва писмото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

92

Анонимен

преди 6 години

До *** до 391/ Пишеш ужасно неграмотно.2/ "Бранник" е създадена от Професора (Богдан Филов), а не от Генерала. Предполагам, че си имал пред вид престъпника Луков.3/ Не си служил в армията, което личи, щом си клъвнал на тъъпата легенда, че Генералът с трима овчари са върнали с три оръдия цяла сръбска част. Така, без мерачи, коректировчици, стреляш, а страхливите врази бягат!Само гладки мозъци със съответната настройка могат да повярват в това. Знам за друга връзка Луков-оръдия.Корупционна

91

KOSTAS LINKE

преди 6 години

ТОЗИ ТОЛУП ЩЕХЕ ДА Е КОММИСАР ЗА ЕВРЕИТЕ АКО ГЕРМАНИЯ БЕСЕ ЗАВЛАДЯЛА САВЕЦКИЯ САУЗ.SKLAVISCHE TORR .

90

Анонимен

преди 6 години

Наистина - на кого се е извинил този човек? Имам чувството, че на танка...;)

fallback