fallback

Организацията на евреите в България осъди остро изказването и неуместните коментари на вицепремиера Валери Симеонов, свързани с трагедията на Холокоста.

Oще по темата
В позиция на организацията се казва, че ставаме свидетели на грозна проява на неуважение към паметта на милионите невинни жертви, умъртвени в концлагерите. От "Шалом" апелират за нетърпимост към подобни прояви на ксенофобия и нетолерантност, като призовават "цялото общество и особено политиците и лидерите на страната
към особено внимание за действия, свързани с език на омразата".

В позицията си от "Шалом" категорично заявяват, че когато става дума за Холокоста, шегата е неуместна. А това не е първият случай, в който Симеонов прави неприемливи шеги на етнически, религиозни и общочовешки
въпроси, допълват от организацията.

Общ преглед


За преживелите ужаса на Холокоста нацисткия поздрав на подалия оставка заместник-министър Павел Тенев е не само неуместен, но и обиден.

Тази година се навършват 75 години от спасяването на българските евреи.

Още за реакцията на еврейската общност у нас вижте в репортажа на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

ГОСТ

преди 6 години

КАКВИ СА ТЕЗИ ХОДЕЩИ ТРУПОВЕ ГОРЕ НА СНИМКАТА?! ОТ КОЯ КАМЕРА СА ИЗПЪЛЗЯЛИ И ЗАЩО?! ЩЕ СЕ ЗАДАВИТЕ СЪС СИМЕОНОВ И ПАТРИОТИТЕ,НЕ СА ЗАЛЪК ЗА ВАШТЕ *** УСТИ!!!

60

h

преди 6 години

Като ви чета коментарите, ме е срам, че съм се родила в една страна със вас...Тоя *** Симеонов трябва веднага да си подаде оставката и да се извини публично!

59

Фронто

преди 6 години

До Холокой:Интересно как евреиската пропаганда винаги минава. Дори абсурдна! По онова време всичките евреи(в целия свят!) са общо ... 5 млн. А Хитлер избил 6!? Значи му висят с 1 млн. Има да взема. Тя тази история ако не беше трагична,щеше да е комична. Днес са всичко 15 млн, а изглеждат много повече,нали. Това е в основата на тяхната самореклама - да шумят много около себе си. И изглеждат много. Абе, евреиски сметки!

fallback