Снимка: Facebook

Оставката на заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Павел Тенев предизвика реакция и от движението "Безсмъртния полк".

Още по темата

Те изразиха несъгласие с позицията на премиера Бойко Борисов и вицепремиера Валери Симеонов, които според тях "неглижират проявата на неофашизъм от страна на бившия зам.-министър на регионалното развитие Павел Тенев".

Особено стряскаща е позицията на г-н Валери Симеонов, която граничи с дебелащина и будещо отвращение "чувство за хумор", заявяват от движението.

"Безсмъртният полк" са категорични, че поздравът "Heil Hitler" е легитимация на фашизъм, а легитимирането му е опасна политическа игра.

"Подобно поведение доведе до възраждането на най-мракобесната античовешка идеология по улиците на България, доведе до обезценяване на човешкия живот, доведе до всевъзможни прояви на агресия, доведе до апатия към подобни прояви.

И днес, съвременните последователи на фашистите и национал-социалистите, продължават да демонстрират своята мерзка мисъл и поведение, с тихата подкрепа и оправдание от страна на властта.

Приемането на оставката на Павел Танев няма да има никакво значение, ако Бойко Борисов и Валери Симеонов продължат да неглижират този проблем, ако продължат да оправдават недопустимостта на подобно поведение, като го прикриват зад приказки за "нелепи шеги" и жал по "професионализма" на г-н Танев, завършват от движението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase