Снимка: Bulgaria On Air

Второто място на Кристиан Костов в "Евровизия" бе последвано от критики и коментари в социалните мрежи. Гостите в студиото на "България сутрин" определиха това поведение на българите като "ненужно да се коментира".

"Като им обръщаме внимание, им даваме кураж и ги поощряваме да продължават да коментират", смята журналистът Георги Неделчев. По думите му с ежедневните проблеми, които човек има, е нормално да прибягва към по-примитивни реакции на всичко, което вижда по телевизията.

Още по темата

Той отбеляза един положителен факт - че от година на година хейтърството в интернет става отживелица. Певицата Поли Генова, която миналата година спечели четвъртото място за страната ни на музикалния конкурс, насочи разговора към това как трябва да се концентрираме върху постиженията и добрата музика.

"Когато за първи път ми изпратиха песента на Салвадор Собрал (победителят в "Евровизия" 2017, бел.ред) и я чух на телефона си, буквално настръхнах!"

Поли Генова нарече "Amar Pelos Dois" ("Обич за двама ни" превод от португалски) красив проект, с класически инструменти, който ни връща към истински красивата музика, без фойерверки, а с емоция в себе си.

Според композитора Вида Пиронкова португалската песен е заслужила първото си място:

"Няма един момент, който да е фалшив спрямо хората. Почти целия свят гласува за "Amar Pelos Dois".

Гостите в Bulgaria ON AIR подкрепиха и песента на Кристиан Костов, като го определиха като другия победител в конкурса, с когото българите трябва да се гордеем!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase