Архив: Булфото
fallback

Въпреки очакванията за по-малка черешова реколта в Кюстендил мерките за охраната й ще бъдат засилени, каза Росен Райчев, началник на Районното управление в града.

Предстоящите действия по време на черешовата кампания няма да се различават от миналогодишните, в охраната ще се включат и представители на жандармерията.

Ресурсът за охрана ще бъде оправдан, защото по-малка реколта череши води до по-голяма цена, а не се изключва и напражение покрай това, допълни той.

"С оглед предотвратяване на престъпни действия по черешовите насаждения охраната ще бъде на качествено ниво и с всички отговорности", обеща Райчев.

"Ще наблегнем на местата, на които има повече черешови масиви, но този път ще включим и една от целите на МВР – справяне с битовата престъпност", посочи Любомир Георгиев, началник на сектор "Охрана на обществения ред" .

По думите му опасения има по отношение на цената на черешите заради слабата реколтата. Очаква се по-висока цена и напрежение при изкупуването им или евентуални кражби, каза още той.

Кметовете и кметските наместници в Кюстендил ще определят местата за разполагане на пунктове за изкупуване на череши. Те са ангажирани с определянето на общински терени за разкриване на пунктове за изкупуване на череши и издаването на необходимите документи и разрешителни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Абсурд

преди 6 години

Яжте си черешите,аз предпочитам вносни банани и круши

14

Анонимен

преди 6 години

Вчера си купих гръцки череши по 8лв. кг и бяха много вкусни. Също и кайсии по 9 лв. кг, но те не бяха много хубави..

13

Лили

преди 6 години

Номер 6-точно в десятката:)

fallback