Снимка: Reuters

Българският представител на „Евровизия” Кристиан Костов, който се класира на второ място в надпреварата, се върна от Киев по обед.

Още по темата

"Много ми е приятно, че така ме посрещат. Много се радвам, че съм у дома”, каза 17-годишният изпълнител на летище София.

"Забравих вече всичко. Гледам напред. Предстоят ми страхотни дела. Искам да работя пак, искам да се върна”, каза талантливият певец.

Представителят на Португалия Салвадор Собрал, който стана победител в международния конкурс на "Евровизия", проведен в украинската столица Киев, пък недоумявал как е спечелил песенната надпревара и e бил изненадан от гласуването, съобщи БТА като цитира ТАСС.

"Аз трудно си обясних гласуването", с известна ирония довери Собрал. Той не се считал за новия герой на страната си.

"Аз мисля, че истинският идол на Португалия си остава Роналдо!", пошегува се победителят.

27-годишният певец изпълни на конкурса лиричната композиция "Amar pelos dois" на португалски език.

Салвадор бе единственият участник, който гастролира на малката сцена. При изпълнението му отсъстваше танцов съпровод, като светлинните ефекти бяха сведени до минимум.

Португалецът попадна на финала, но той не участва в първите репетиции поради здравословен проблем. По съобщения на медиите Собрал страда от порок на сърцето и се нуждае от трансплантация на сърце.

С хита "Amar pelos dois" Португалия за пръв път печели конкурса на "Евровизия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase