Снимка: Reuters

Облачен и дъждовен ще бъде вторият почивен ден около Гергьовден, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

През нощта ще е без валежи, а облачността временно ще се разкъса. В неделя обаче облачността отново ще е значителна.

Още преди обяд от запад отново ще започнат превалявания, на места с гръмотевици, които до вечерта ще обхванат почти цялата страна. Без валежи и с повече слънце ще е в югоизточните райони.

Ще духа слаб, в Източна България до умерен, юг-югоизточен вятър. След обяд в западните райони вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Минималните температури ще са между 7 и 12 градуса, максималните - предимно между 21 и 26 градуса.

Над планините ще има значителна облачност, с превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от западната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 14 градуса, на 2000 метра - около 7 градуса.

По Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна над северната част, където в следобедните часове, на места ще превали. Вятърът ще е до умерен от югоизток.

Максималните температури ще са 14-19 градуса. Температурата на морската вода е 15-17 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала, след обяд, на юг ще се усилва до 3.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase