fallback
Общ преглед



Около 1200 военнослужещи от Въоръжените сили на Република България, 3 самолета МиГ-29 и 3 вертолета – един Ми-17 и два "Кугар", от състава на Военновъздушните сили участваха във военния парад по повод 6 май - Деня на Храбростта и празника на Българската армия.

Във всеки блок маршируваха по 64 военнослужещи, командир на рота, трима командири на взводове, знаменосец с двама асистенти. Командващ парада е командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков.

При изпълнението на Националния химн по време на парада бяха изпълнени 20 артилерийски салюта.

Вижте кадри от парада, запечатани от обектива на фотографа Олег Попов! 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

127

Анонимен

преди 6 години

Единствено присъствието на генерал Румен Радев, нашият Президент, радваше окото ми. Повдига ми се от македонстващия шкембелия, пак румен, ама като цвят на лицето. Той даже не знае как да си закопчее сакото! Гледам едни напети юнаци с маскировъчни униформи, но с полицейско оръжие - тези хеклерчета са само за полицейски цели, това не е армейско оръжие. Че и със сини барети и патлаци за разкош! Абе, объркана работа!

126

Гошко

преди 6 години

Прелистих медиите за вчерашния парад. В Пик, Труд, Епицентър и най-вече Блиц снимките от парадите касаеха основно как Б.Борисов гледа военните - напрегнато, като че ли още малко и ще се втурне в атака. Там бяха публикувани снимки на приветственото слово на Б.Б. в един кабинет, едната стена на който беше заета със снимки в рамка как Б.Б. се здрависва или прегръща с "началниците" от ЕК, ЕП, Меркел, Ердоган и т.н. Очевидно Борисов измерва храбростта в брой прегръдки и тупане по бузките.

125

Анонимен

преди 6 години

До 148За останалите не са стигнали униформите и пластмасовите пушки! :)))))

fallback