Снимка: Булфото
fallback

Пътна полиция подготвя три специализирани операции по време на Световната седмица на ООН за пътна безопасност. Всички те са в рамките на инициативата, която започва в понеделник, информира МВР

Тази година тя ще премине под мотото "Спаси живот! Намали скоростта!" с акцент върху шофирането с по-ниска скорост в населените места.

За ограничаване на шофирането с "пълна газ" са планирани специализирани операции. При първата е предвидено автопатрули да следят за скоростта в районите на учебните заведения в пикови часове, преди започване и при приключване на учебните занятия.

В рамките на следващата акция екипи на "Пътна полиция" ще бъдат разположени в участъци с концентрация на пътнотранспортни произшествия.

При третата акцент ще бъдат малките населени места, където скоростта ще се контролира от оборудвани с технически средства патрулни автомобили.

И за трите операции ще бъдат използвани всички налични мобилни и стационарни камери. Освен специализираните акции, служители на "Пътна полиция" ще проведат и превантивни беседи със средношколци, отчитат от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 6 години

Слагайте си камери в колите , за да не ви баламосват катаджиите че сте извършили нарушение и да си просят пари Всеки път като ви спрат на пътя имате право , най вече заради своята сигурност , да заснемете всичко на видео Вадите телефона и снимате катаджията какви ги върши Катаджията няма право да ви забранява да го снимате на обществено място Тяхната работа е публична , пише го в закона за МВР

7

Джедай Мастър

преди 6 години

До Анонимен 3 "е, празници идат сега ако не изкарат некой лев кога"Да бе, да. Този уикенд, когато ще е голямото движение, ще са се изпокрили като мишки. От вторник обаче - засада зад всеки храст.

6

Анонимен

преди 6 години

До Специалист. Добре ги предупреждаваш ама имали кой да прочете и да разбере за какво става въпрос? Мислиш ли че с това килиино образование с което са някой ще разбере от вредата за здравето им? Едвали! Шефовете им много добре знаят каква техника са им поверили а също така знаят как да стоят далече от нея. Все едно да ползваш микровълнова печка без капаци и врата. Но тава ще го разберат по късно когато започне да ги яде рака! А шефовете им ще се правят на нито лук яли нито на лук мирисали.

fallback