Снимка: архив Булфото
fallback

Това, че Слави Трифонов не предлага друго освен козметични промени в изборното законодателство ме кара да мисля, че някой стои зад него, коментира Александър Симов от БСП пред Bulgaria ON AIR.

"Важно е да се спомене, че нещата, които Трифонов рекламира звучат много ефектно, но всъщност нито една от идеите му не може да бъде революционна - нито намаляването на субсидиите, нито намаляването на депутатите. Единствената идея, с която могат да бъдат разрушени остатъците от държавност е въвеждането на 100% мажоритарно гласуване, което на практика ще позволи на местни феодални кръгове да получат парламентарна реализация. Това е типичен пример за твърдението, че пътят към Ада е посят с добри намерения, но резултатите винаги са различни", подчерта Александър Симов.

Oще по темата

Вчера шоуменът седна на стол пред парламента с плакат със своите искания. Това стана непосредствено, след като новите министри се заклеха и депутатите гласуваха кабинета "Борисов" 3.

За намерението си за демонстрацията Слави уведоми чрез писмо до медиите по обяд.

Трифонов обаче беше категоричен, че не е организирал протеста по никакъв начин и демонстрантите са там, защото са съгласни с него.

"Тук съм, за да приемат политиците волята на народа и това, което искат 2,5 млн. души. Дошъл съм, застанал съм, не съм предизвикал никой", заяви той и бе категоричен, че няма никакви политически амбиции и е пред парламента като гражданин.

"Това е един личен персонален протест на един висок, вече възрастен човек, който показва своите граждански позиции", настоя Слави и не уточни колко време ще стои пред парламента. Днес обаче най-вероятно отново ще бъде там. На стол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

132

НЕДЕЙ

преди 6 години

ЗА БОГА ХОРА... НЕ ПИШЕТЕ ПОД ТИЯ ДРАСКАНИЯ! ТОВА Е ЦЕЛТА НА ЕВТИНАТА ЖУРНАЛИСТИКА! ТЕ СА КАТО ВАМПИРИ ХРАНЯТ СЕ ОТ ТОВА!( да не говорим,че самите автори на статията участва активно с АНОНИМНИ мнения, за да вдигат интереса към статийките си)

131

Един реалист

преди 6 години

Който иска да е в политиката,прави или членува в партия,явява се на избори и т.н..Знае се кой носи отговорностПри пълен мажоритарен вот ,влизат 240 коне,от които всеки дърпа на някъде и не се знае кой ще носи отговорност.А,Слави,като пусне билети за концерт от 1 лев ,откаже да взима пари от реклами,спре да плюва по тези ,които му отказват "градинки" и участия в шоуто и излезе от амнезията кои бяха и са негови приятели ,може да се пусне да "спаси" народа безплатно....Да,ама не

130

Мен

преди 6 години

Аз лично гласувах за мажоритарен вот. Явно е, че депутатите се дърпат. Все пак няма да могат да си редят листите както им скимне. В никоя държава резултата от референдум не е толкова игнориран колкото в БГ. Подкрепям пеотеста

fallback