fallback

Общ преглед

Министерствата да работят не поотделно, а като екип и ансамбъл. За това настоя лидерът на ГЕРБ и бъдещ премиер Бойко Борисов, малко след като прие мандата за съставяне на правителство от президента Румен Радев на „Дондуков“ 2.

Преди това в парламента той подписа коалиционно споразумение с лидерите на „Обединените патриоти“ Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и Волен Сидеров.

"Опитали сме се да изчистим всички възможни детайли, които да гарантират стабилно управление. Сега имаме няколко дни да го изпълним със съдържание от кадри – експерти, политици, да има баланс в него“, коментира Борисов документа. Според записаното в споразумението вицепремиерите в бъдещия кабинет ще са четирима.
"Сега искаме така да ги подредим, че да могат да действат като един добър ансамбъл“, посочи той.

Oще по темата

„Следващите дни ще се занимаем с това най-подходящите, най-подготвените и в същото време във възможност да работят в синхрон хора, защото българските граждани в тази тежка вътрешна и международна обстановка очакват от първия ден да започнат да се случват нещата", коментира още Борисов.



Лидерът на ГЕРБ определи отделните теми на министерствата като „клъстери“ и разясни, че за да се реализират етапите в програмата за управление, по няколко министри трябва да работят по една тема. Той даде пример с образованието.

"Децата да учат, да се премахне неграмотността, да не следват парите само ученика, а и качеството на образованието да е добро и съответно там, където е необходимо, родители, които не осигуряват възможността на децата си да учат, да им оказват необходимата принуда“, каза Борисов.

Той допълни и че много се коментира темата за фалшивите инвалидни пенсии. "Има много хора, които имат нужда от подкрепа, но там, където има злоупотреби и буквално корупция, това трябва да бъде премахнато, затова казвам, че трябва да се мобилизират силите на няколко министерства, за да сработи програмата“, настоя той.

По думите му екипност между повече министерства е нужна и за намаляването на административната тежест за бизнеса, за продължаването на съдебната реформа. Той допълни, че в най-кратък срок, след като са готови, партньорите ще информират президента Румен Радев. Бъдещият премиер напомни, че за съставянето на правителството Конституцията дава седем дни и има време "да бъде направено нещо добро".

"Имена мога да напиша днеска, сигурно и Обединените патриоти, на един лист и да ви ги представим, това не е сериозно. Вече имам достатъчно опит и знам, че ако не се подредят така, че да работят в екип, се получават отделни министерства“, каза Борисов. По думите му целта на ГЕРБ и Патриотите, подкрепени от „Воля“, е управлението бързо да даде резултати.

Лидерът на ГЕРБ обясни, че "има в главата си" подходящите енергични хора, но каза, че когато се прави нещо съвместно, се следва европейският принцип – докато всичко не се договори, нищо не е договорено.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

Анонимен

преди 7 години

Ансамбъла с бу.халки ли ще бъде?

61

Анонимен

преди 7 години

1/6 от народа е подкрепила тая власт, 5/6 не са, не трябва да го забравят.

60

Покаяние

преди 7 години

До Греховете ни са многЧе да взмем да се покаем някак за тия грехове, които ни пращат тия злини. Да се самобичуваме ли колективно, да постим ли, знам ли...

fallback