Снимка: архив, Reuters
fallback

Възприемането на насилието над животни като дребен и маловажен проблем е престъпен от страна на разследващите органи, посочи Явор Гечев от Фондация "Четири лапи" пред Bulgaria ON AIR.

Преди дни в социалните мрежи хиляди се възмутиха от поредната проява на насилие над животно. Става въпрос за снимка на коте, пронизано от стрела на арбалет. Тя беше преминала през предната част на гръдния кош на животното, а то като по чудо е оцеляло.

Oще по темата

"Жената, която спаси котето, пронизано с арбалет в село Герман, трябваше да чака 4 дни, за да подаде своята жалба срещу нападението", коментира Гечев. Лекярат, спасил котето, кръстено Тигър, пък съобщи, че то ще бъде осиновено.

Психологът Анна Тодорова описа какъв е профилът на агресора над животни. По думите й има три типа насилници: "Първият е човек, който самият той е бил малтретиран и иска да се почувства властен и в контрол чрез насилието. Вторият тип агресори са психопатите или социопатите - на тях им е интересно как животното ще реагира на различните манипулации", описа Тодорова.

И, като трети тип насилници над животни, психологът посочи онези, които имат роднини, в миналото на които културата им е била такава, че животните нямат никаква ценност.

По-късно днес Фондация "Четири лапи" ще проведе среща с полицай в столично Районно управление, който ще приеме жалбата и доказателствения материал - стрелата, която е пронизала котето.

Като основен проблем, който стои пред българите, които не се ангажират да помагат на пострадало животно на улицата и решават да подминат, Теодора Иванова от доброволната група "Бездомните ангели" определи това, че лечението е продължително и скъпо.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

природa 2

преди 7 години

Брaво 45,много добре кaзaно....aуу убих мухa,я веднaгa aсоциaциятa зa зaщитa нa мухите дa ми се обaди63715

47

Реалист

преди 7 години

Има няколко прости признака, по които може да се разпознае дали човек говорещ или пишещ на тема кучета, поне малко знае каква е реалността. Първият признак е незнанието и това си личи много. Хората, които не разбират какво е това куче обикновено използват термини като: пес, псе, кучелюби, антифриз, глутница, психясали кучкари и други подобни. Друг признак е страхът. Да се страхува от кучета, може само човек, който не знае какво е това куче. Трети признак е омразата, пак по същата причина.

46

Истината

преди 7 години

Истината е, че хората мразещи животните и страхуващи се от тях, си вярват на глупoстите, които пишат. От омразата и страха, до социопатията май има само една крачка.

fallback