fallback

Как се отбелязва Великден? С агнета, козунаци и червени яйца, може би ще кажете вие. В Трън имат друга идея. Алкохол, кръшни кючеци и ориенталски ритми.

Видео от забавлението на площада до читалището в Трън обикаля в социалните мрежи. На фона на картина от Христовото въскресение се въртят ханшове под ритъма на кючеци.

В малкия град, оказва се, подобни гледки са чести. Жители на града признават, че именно заради това не идват в центъра на Трън навръх празника.

Кой е организаторът? "Кой - кметът. За циганите веселба, за да може да има на изборите глас за него, естествено", разказа жена от Трън пред bTV.

В близката пивница изпуснали веселбата, но гледката била нормална за града. Смятат, че е нормално "да има емоция".

За участниците, празникът е минал добре – даже в този вид, даже на Великден: "Не е прилично, ама като имаш пари у джоба, кючеци всеки ден има".

На забавата има и съревнование - най-добър кючекчия и кючекиня.

От общината обясниха ситуацията простичко - било грешка. Зам.-кметът Цветислава Цветкова твърди, че танцуващият кючеци от скандалния клип е бил свален веднага от сцената.

Кючеци имало, но били за малко: "Това нещо продължи точно 15 минути докато успеем само да направим смяната, защото иначе щеше да се получи една дупка в програмата".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 7 години

трий 26, щото го пращам на ДАНС за подигравка с името на Родината и *** ви жално и на двамцата! айдде! Ще я затворят тая турско -руска тоалетно сккоро! Влизай в дбобс.бг!

24

дааа

преди 7 години

гледахме я сутринта тая "новина" по тв. Изключих го веднага! няма квео да пишете...

23

Анонимен

преди 7 години

"Колко съм горд, че съм българин". Син на юнашко племе.

fallback