Снимка: bgonair.bg

Предстоящото ни председателство  на ЕС ще бъде истинско предизвикателство не само за политиците, но и за шеф-готвача Георги Иванов. Причината - именно той и екипът му ще се погрижат за храната на събитията от клас "А", на които ще присъстват президенти, премиери и външни министри.

Официалният старт на председателството е през януари, но приемите ще започнат още през октомври, а подготовката на шеф Иванов и екипа му - от септември.

В "България сутрин" по Bulgaria ON AIR готвачът на държавните глави сподели какви са спецификите на добрите блюда.

"Селекцията на продуктите, проверените доставчици, производители, които трябва да доставят тези продукти. Втората част е в самото изпълнение на ястията. Селективността на продуктите е най-важното нещо и след това технологията и съхранението", добави той.

Подготовката на храната за приемите минава и през изрядна документация на всички продукти, съпроводена със сертификати за качество.

Самият шеф Иванов бил доста взискателен към това, което яде, заради професионалното си изкривяване.

"Аз се доверявам на две или три места в София, просто защото някак си виждам в едно ястие нещата, които са се случили в кухнята и начина на приготовление. Аз имам изключително силни вкусови рецептори. Има неща, които ме притесняват понякога и дори не консумирам храната".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase