Снимка: Primocanalo.it
fallback

Тежко раненият шофьор на българския автобус, който катастрофира в събота до Генуа, е претърпял операция по отстраняване на единия си бъбрек, съобщиха медиите в област Лигурия. Според тях той се намира в реанимацията на болницата "Сан Мартино" в Генуа.

Oще по темата

Състоянието му е стабилно, но лекарите все още не се ангажират с прогнози за оздравяването му, пише "24 часа". В болницата е и вторият шофьор на българския автобус.

Според първоначалните предположения на пътните полицаи, които били на мястото на инцидента, най-вероятно тирът пред автобуса е забавил заради трафика, в резултат на което шофьорът на автобуса не е успял да натисне спирачки и се е блъснал в него.

Припомняме ви, че автобус с 40 деца от България, които са на екскурзия, се удари в тир на магистралата край Генуа на 15 април. Те са от 8 до 11 клас от столичното 22 СУ. При удара са пострадали двамата шофьори на камиона – в по-тежко състояние е единият шофьор – 58-годишен мъж от София, другият ранен е на 48 г. Сред децата няма пострадали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback