Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Общ преглед

Днес е Възкресение Христово - Великден, който е най-големият празник за всички християни, наричан празник на всички празници. През тази година празникът съвпада за Православната и Католическата църква.

Oще по темата
В полунощ Негово Светейшество патриарх Неофит възвести Възкресение Христово пред храм-паметника "Св. Александър Невски”.

Патриарх Неофит излезе пред храма, за да поздрави събралите се миряни с "Христос воскресе", а вярващите му отговориха "Воистина воскресе!".

Президентът Румен Радев и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов избраха социалната мрежа Facebook, за да поздравят българите.

"Христос воскресе! Нека има светлина в душите ни, уют в домовете ни и повече смирение в сърцата ни! Честит празник!", написа държавният глава.

"Христос воскресе! Нека Божията благодат донесе повече любов в домовете ни и укрепи мира и разбирателството в съвместния ни живот. Пожелавам благоденствието да съпътства Вас и Вашите близки, а страната ни да бъде закриляна от конфликти и премеждия, каквито виждаме недалеч от нас. Да сте живи и здрави! Бог пред нас и ние след Него!", честити Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Ник

преди 7 години

Да сте жив и здрав Попе !!! Но въпреки че съм християнин почнах да нямам вяра в Попове за празници дето казва са в името на Христа . За мен и навярно за мн .още те са в "поклон католицизмакъмЛуцифер ! Колкото и мн. хора да не вярват ,и да празнуват празници свързани с Исус всичко се дърпало от ПАПИТОКАБАЛА***ЗАЩОТО : Произходът на Великден датира от още след Големия потоп, записан в Битие в Библията и в книги учения Кабала -Петокнижието- главата /Берешит !?! Абразиви създадени от пдр- учени с ученията им на пет-нива ?!? Наричат ги "свирот"господата ПДР ,като и всяка от тях си има и име на

35

Анонимен

преди 7 години

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ !!!

34

До Гюнтер (№41)

преди 7 години

Киприян наистина ли е ром?!

fallback