fallback

Комисията за защита на потребителите и Агенцията по храните на предпразнични проверки в цялата страна. Какво се проверява и има ли нарушения?

"Българско агнешко предпочитам да пазарувам, тука винаги всичко е абсолютно прясно. Яйцата домашни от селото, боядисваме да“, сподели клиентка на месарски магазин пред Bulgaria ON AIR.

За първи път тази година досега инспекторите не са констатирали масови нарушения при търговията на традиционните великденски продукти. Отрекоха и появилата се информация, че българският пазар е залят от агнешко месо от Румъния.

"С всяка изминала година намаляват нарушенията и търговците се стараят да спазват изискванията, защото и санкциите са доста високи. Такова месо, което е с неясен произход или пък обявено като румънско, пък да се предлага като българско до момента на нашите проверки не сме констатирали“, обясни д-р Силвия Каменова, експерт към БАБХ.

A как да разпознаем прясното месо и ще продължат ли проверките - вижте в репортажа на Bulgaria ON AIR!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 7 години

И ЗАМРАЗЕНОТО НОВОЗЕЛАНДСКО ЛИ Е ПРЯСНО?

8

Бай ви Ганя

преди 7 години

Добра хунористична статия. Браво. Ашколсун. Значи един безплатен съвет. Агнешкото също от познат производител. Яйцата пак от там. Хем ефтино, хем прясно, хем чисто, хем патриотично.

7

Кирил Софийски

преди 7 години

Виждаме като как следят ! То бива корупция , ама чак пък толкова на луди да ни правят ?!?!! В София в двата кауфланда ,този в Слатина и този в Дружба продават едни телета за агнета на цена 18 лв за кг.На въпроса ми какви са тия агнета ми отговарят ,че породата им била такава. А инспекторите следяли !!! ХА-ХА-ХА! Погледнете ако не вярвате ,те тези агно-телета още са си там- Само не зная агнета ли са кенгурата ли са и до колко са пресни говедата ?!?!

fallback