Снимка: bgonair.bg

27-годишният Петър Младенов е номиниран за Специален пратеник на ООН. Каузата му е от високата трибуна да разгласява мнението на младите хора и то да се чува от световните лидери.

Младият мъж участва в благотворителни и социални кампании от 14-годишен. Казва, че нито родителите му, нито неговите приятели са му повлияли да се занимава с благородни каузи.

"Всъщност беше госпожата ми по биология. Тя ме мотивира да се включа в СИП по здравно образование", разказа пред Bulgaria ON AIR Петър Младенов.

Именно там той развива комуникационните си умения и се научава да работи за каузи. 27-годишният мъж е убеден, че гласът на младите не се чува в световен мащаб.

Зад кампанията за ООН Петър Младенов не стои нито българското правителство, нито някоя от партиите в страната, на която да е член в младежката организация. И въпреки това Петър смята, че има голяма подкрепа зад себе си.

Дали Петър ще се пребори с останалите четирима кандидати за позицията в ООН ще стане ясно до края на април. Дори и да не успее, той ще продължи да работи за чуваемостта на младите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase