Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Православен свещеник от ромски произход е посветил цели 30 години от живота си на това да просвещава и да възпитава в християнските традиции хората от балканските градове Елена и Златaрица. 

Казва се Иван Тодоров и е родом от град Тетевен. Разказва, че израснал в семейство с пет деца. Родителите му били силно вярващи и държали децата им да са образовани. 

Иван споделя пред камерата на Bulgaria ON AIR, че никога не се е чувствал дискриминиран, защото произходът му не е бил пречка за това да служи и да проповядва християнски ценности. 

И въпреки близо трийсетте години в църквата в град Златарица, голяма част от хората така и не знаят потеклото му. 

В последните няколко години той не служи, но се посвещава на това да работи за решаването на проблемите на ромската общност.

Днес, макар и вече на 53 години, Иван отново учи. Този път - етнология.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 7 години

До 23А не е ли по-абсурдно поповете и владиките да си бъркат в гащите и оправдават с егземи? Не е ли още по-абсурдно да приемаме учението на фарисеите за чиста монета? Какви плодове берем? Какво е състоянието на нашата държава и вярващите в нея християни? Нима не е абсурдно да не четем сами Библията а да вярваме сляпо на тези с пръст у........Геодезията???

20

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 19Ами на станал е! Слава Богу! Някои стават ватмани, писатели, психиатри и разбойници! Ето например човешката простотия няма раса и националност! Вярата в Бог - също!

19

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 18Така говори попа-педофил като форма на защитен механизъм откъм скрита камера и фарисейски/съдокейски нрави! Има ли значение за един вярващ кой какъв е? Не беше ли писано във Светото писание че Бог гледа на сърце а не на дупе? А който мисли с дупе от Бог ли е? Ама пред Христос номерата фарисейски не минуват! Береш ли мляко от бик или яйца между чатали???

fallback