Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Десетки недоволни от скока на цената на природния газ с близо 30% се събраха на протест пред сградата на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

Oще по темата

Скокът в цената му ще доведе до увеличение в цените на парното и топлата вода.

Събралите се на протест обвиниха регулатора, че цените и поскъпването на всички услуги са се случили след изборите.

Публичното негодувание продължи 2 часа, а за утре е насрочен нов протест.

Предвижда се заради увеличението цената на газа утре на открито заседание КЕВР да обсъди повишението на цените на топлинната енергия в страната.

Окончателно с колко ще поскъпне услугата в различните градове КЕВР трябва да реши на 7 април, петък, от когато ще влязат в сила новите по-високи цени.

От същата дата ще поскъпне и тока - с малко под 1% за бита и 3,5% за бизнеса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Социал-Демократ

преди 7 години

До тяТова е резултата от спечелването на изборите от ГЕРБ. Тези които са гласували за тях, нямат право да хленчат! Един умствено изостанал човек ще разбере че през мандата на ГРОБ цените се вдигат с фрапиращи проценти, а БГ-народа не можа да го разбере. Ами хак да му е на електората гласувал за ГРОБ, халал да ви е... ама жалко че и други ще теглят! Поредният мазохизъм на овчето стадо, гласувай за ГРОБ, и ще вдигнат тока със 300% *** такива! Сега ми протестират... Къде бяхте на изборите?

30

шопето

преди 7 години

До АнонименПреди малко говориха по този въпрос по радиото.Коги много слушаш радиото ша та илажат, требе първо а мислиш, после а гласуваш и да контролираш со тояга.

29

шопето

преди 7 години

До тя"ДОКОГА ЩЕ НИ ИЗТИСКВАТЕ БЕ ГАДОВЕ" До кугито ги сакате да ви редат държавата!

fallback