Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Иво Атанасов от Съвета за електронни медии (СЕМ) ще даде предложението да отпадне забраната за оповестяването на социологическите проучвания в изборния ден. Това ще стане на заседание на Съвета следващия вторник, заяви той в студиото на "Денят ON AIR".

"Изборният кодекс забранява публикуването на "екзит пол" само в електронните, печатни медии и сайтовете. Но в изборния ден ние виждаме такива изследвания в социалните мрежи и блоговете. Така че забраната трябва или да съществува за всички, или за никого", категоричен бе той.

Атанасов коментира още пред Bulgaria ON AIR, че като дългогодишен участник в политиката, той си дава сметка, че оповестяването на подобни изследвания влияе върху поведението на избирателите и предизборните щабове.

"Според разликата между опонентите могат да се мобилизират допълнителни избиратели и това не е добре", смята Иво Атанасов. Според представителя на Съвета за електронни медии по-логичното решение на казуса е не разширяването на регулацията, а пълното отпадане на забраната.

Атанасов посочи още, че социологията през последните години служи като формиране, а не отразяване на общественото мнение не само в България, но и в САЩ, например.

Той коментира и случая с водещия Слави Трифонов и падането на шоуто му по bTV преди седмица. Атанасов бе категоричен, че няма друго отношение към правото на слово, освен да го подкрепя и уточни:

"Ние нямаме окончателно решение на Централната избирателна комисия, защото то е обжалвано от организаторите на референдума. При това положение не може да се поставят срокове на парламента и не може да се правят призиви", заключи Иво Атанасов.

Какво още каза той вижте на сайта на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 7 години

Поредният ненормалник е тоя. Защитава си заплтката и позицията и сега му е ред да отчетенякаква дейност. СЕМ от години плаче да бъде закрит. Харчат пари без нилалъв резултат.

2

До Странджата

преди 7 години

Аланкоолу, може ли дрът комунист като Бай ***, да гази БСП??? На кого ги пишеш тези глупости, и децата знаят че е *** той! Замаскиран обаче,колкото за пред народа...!Вярвай си че влака щял да гази, и влака е червен и гарата също! Айде със здраве!

1

До Странджата

преди 7 години

Странджа, хапченцата са розови!! Тези синьозелените, които си взел са за разхлабване!!!!

fallback