fallback

В България има потенциал за терористична радикализация на маргинализирани групи и паралелни общества. Това каза холандският експерт по сигурността Петер Кнопе в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Николай Кръстев.

"Видях паралелни общества и хора, които търсят алтернативни услуги, както и алтернативна ценностна система. Смятам, че сред тях съществува маргинализация и чувството, че обществото ги е изоставило."

"Можем ли да говорим за радикализация - все още не", заяви събеседникът. "Но когато се включат правилните тактики за набиране на поддръжници - да, има такъв потенциал".

"Мисля, че за България времето за предотвратяване на тези процеси все още съществува. Но процесът за придвижване на национална програма за предотвратяване трябва да започне. С тези проблеми България трябва да се заеме на държавно и на местно ниво - да интегрира тези хора в обществото, за да сме убедени, че те няма да тръгнат по грешния път. Трябва да се разбере кои са хората, които набират нови членове на радикални организации, както и да се идентифицират потенциалните жертви, за да не бъдат привлечени към тези организации. България трябва да се справи с усещането за изоставеност и изключване, за да бъдат приети тези хора в обществото".

Целият разговор с Петер Кнопе вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

bing bend

преди 7 години

Този "юнак" няма да го поканят в нито една европейска телевизия, но в България се надпреварват угоднически с ефирно време, да "ръси" акъл" на аборигените!!! Да напътства мелезите от "ниската земя", може и дикиш да хване! И без това са доста смесени ...

20

Анонимен

преди 7 години

Този не познава българската душа. Българинът се маргинализира вечернад чашката.На сутринта е същата овца като вчера, днес и утре.Няма да им сполучат тъпите научно-статистически-прогностично и всякакви факани шит теории.

19

НЕ НЕ НЕ

преди 7 години

Няма радикализация и тероризъм,има фашизъм и псевдо патриотизъм които тласкат България към следващата национална катастрофа,и ДАНС и Прокуратурата си мълчат по въпроса...и цял свят видя фашисткия тероризъм на Валерия Симеонова иагента ККаракачанската овчарка.........тоя фашизъм на ппсведопатриотите трябва да бъде унищожен в зародиш.....?

fallback