Снимка: Flickr
fallback

Родители превръщат децата си в тайни агенти, като ги пращат на градина със скрити камери и микрофони. Според един от най-големите сайтове за шпионска техника, всяка седмица по една майка оборудва детето си с "бръмбари".

Цената за пълен комплект излиза около 100 лева, разказва "Монитор".

Обичайно родителите прибягват до крайните мерки, когато имат съмнения, че детето им е малтретирано в забавачката или училище. След като видят записите, често семействата ги пускат като предупреждение в социалните мрежи. Подобен скандален запис се появи и вчера, когато стана ясно, че възпитателка тормози хлапетата в училище във Владая.

Оборудването може да прави запис на почти целия ден на детето в забавачката.

Повечето камери и микрофони са скрити в часовници или медальони, както и в ежедневни вещи на детето като играчки например. Има и такива, които могат да се сложат дискретно във всеки един предмет. Единственото необходимо нещо е да се стигне след това физически до камерата, за да се свали записа. По-скъпите еквиваленти предлагат връзка с телефона на родителя, но проблемът при тези устройства е, че са скъпи и трябва да има постоянна връзка с интернет на мястото, където е монтиран бръмбара.

Суперджаджите могат да бъдат открити на ниски цени както онлайн, така дори и по пазари и тържища като "Илиянци" например. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Мислеща

преди 7 години

Казват, че най-важни са първите 7г. Но в каква среда са днешните деца. По икономически причини майките ги захвърлят на 2-3 годинки в ясли и детски градини. Това за тях е една неестествена и враждебна среда, в която за да оцелеят, трябва да станат агресивни и нахални. Не случайно при древните българи, децата /независимо от пола/ са оставали до майката до 7г. възраст. След това са ги разделяли да се обучават отделно момичета и момчета и след това пак са ги събирали заедно. Семейната следа е важна!

10

Анонимен

преди 7 години

Вечерта детето е изкарало майката извън нерви, тя му хвърлила един два тупаника. Обаче, на другия ден на детската градина ако някой повиши тон на "пиленцето на мама" ще вдигнем олелия до небето.

9

Анонимен

преди 7 години

На всеки държавен хрантутник не му ли дишаш във врата, нищо не става. Тази едномилионна ***, трябва да е под стрес и наблюдение постоянно, иначе почват да се чудят какво да откраднат. Аз такива хубави клипчета имам на селяндурките от бившото 67 одз. След като ги видяха,станаха като пружинки. *** истерична.

fallback