Снимка: Flickr
fallback

Пътната полиция ще следи за нивото на шума на моторите с т.н. шумомери, както и дали по пътищата се движат мотори със закрити регистрационни номера. Това каза началникът на Столичната полиция Тенчо Тенев по повод предстоящото официално откриване на мотосезона в събота, информира БНР.

"Имаме вече и добра техника. Очакваме всеки момент да получим и новите автомобили, които са предвидени за "Пътна полиция"-София", коментира Тенев.

В помощ ще бъдат включени и автомобили, които са с по-висока мощност. Те ще бъдат пуснати да контролират движението по пътищата и които евентуално да спират набезите на недобросъвестните мотоциклетисти, които искат да си изкарат адреналина през моторите.

Законът за движение по пътищата е предвидил необходимите санкции, които не са никак малки за управление на мотоциклет, обясни Тенев. "Особено за тези, които управляват със скрити регистрационни табели законът предвижда лишаване от правоуправление на моторното превозно средство за минимум 6 месеца. Ако бъде заловен да управлява, след като е лишен от това право, там има допълнителни санкции и ще му бъде спретнато, грубо казано, бързо производство и ще бъде даден на съда", поясни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Иван

преди 4 години

нищо повече от детска комплексарщина....ако повечето от тях наистина обичаха да издуват моторетките си с "впечатляващо" ускорение или с "изключителна" скорост, щяха да го правят далеч от натоварените улици ... а може и по черно ... просто за скорост или ускорениено това естествено далеч не им 'стига', ако няма кой да ги зяпа...

18

Анонимен

преди 6 години

90 % от мозъчните донори на мотори карат постоянно в нарушение, като шарят между платната по осевата линия, изпреварват на близка дистанция - със засичане, промъкват се между автомобилите безогледно, смятайки че за тях важи единствено законът на физиката - щом могат да минат отнякъде, минават. А правилника за движение по пътищата им служи за тоалетна хартия.

17

Анонимен

преди 7 години

Абсолютна истина! Само у нашенско се бръщолеви как водачите били лоши, недобросъвестни и прочие...! Няма европейска държава, в която да се разчита на първо място на добро възпитание, съвест, самодисциплина... Преди всичко е контролът с наказателните си инструменти. А като санкции, единственото адекватно поведение на законотвореца би било - санкцията - правопропорционална на личния доход. Ако имаш достатъчно разсъдък да печели повече от другите, нямаш оправдание за неспазване на елементарни....

fallback