fallback

Тина, Дидо и Христо са българи, избрали да работят в Англия. И тримата са наети на частен остров, където ги викат вече поредна година. Въпросът какво ще стане, след като Великобритания напусне ЕС, вълнува от месеци сънародниците ни зад граница.

"Нямам притеснения, защото нашите договори са отпреди датата на закона, така че мисля, че всичко ще е наред", сподели Тина пред Bulgaria ON AIR.

Негативно отражение все пак има, но работодателите намерили начин как да го решат. Те компенсират падането на курса на паунда с увеличаване на заплащането на час.

"Единственият начин, по който се отразява, е, че паундът падна доста. Аз работих тук и 2015-а и тогава паундът беше 2.80, а сега е 2.30, което е доста голяма разлика, но за сметка на това заплащането на час стана доста по-високо", обясни Дидо.

Работодателят им не е говорил с никой от тях дали ще има разлика след Брекзит в заплатите им. Но са им казали, че ще искат да ги наемат отново.

"Лично моят работодател харесва българите, предпочита да наема българи, защото си вършим по-добре работата", каза Христо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Кирил Софийски

преди 7 години

А нас какво ни интересува бъдещето на вашенците там ! Нас ни интересува бъдещето на нашенците тук след изборите ! Лошото е ,че то продължава да е все така мрачно и неясно ! А тия бежанците там да се оправят !

57

Олд мен

преди 7 години

Нищо няма да се промени,англичаните няма да си избършат г-за ако някой не им подаде хартия.

56

Терминал

преди 7 години

Работодателите в Англия ни харесват, тукашните шменти-капели - хич.

fallback