Снимка: flicker
fallback

Държавата забранява контактите между петролните фирми, за да гарантира независимостта им на пазара на горива.

Комисията за защита на потребителите задължи шест петролни компании да въведат специални вътрешни правила. Те трябва да влязат в сила до 30 дни.

Oще по темата

"Лукойл България" ЕООД, "Еко България" ЕАД, "Шел България" ЕАД, "ОМВ България" ООД, "НИС Петрол" ЕООД и "Петрол" АД трябва да разпишат вътрешни процедури, с които да забранят контакти и обмен на информация с конкурентни дружества и техните служители.

Компаниите трябва да въведат и забрана на контакти между служителите на собствените и конкурентните бензиностанции и забрана на обсъждане, получаване или предоставяне на търговска информация в рамките на работата в Сдружение "Българска петролна и газова асоциация".

Петролните фирми ще са задължени и да уволняват дисциплинарно онези служители, които не спазват изискването за конфиденциалност на търговската информация.

Строгите мерки се въвеждат след проверка по преписка за установяване на евентуално извършено нарушение от страна на 8 петролни компании - "Шел България" ЕАД, "Ромпетрол България" ЕАД, "Еко България" ЕАД, "ОМВ България" ООД, "Петрол" АД, "НИС Петрол" ЕООД, "Лукойл България” ЕООД и сдружение "Българска петролна и газова асоциация".

По време на проучването експертите на комисията установили, че фирмите познават добре ценовата политика и поведението на конкурентите си. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

95

Помня

преди 7 години

Някога назначаваха т.н. заместник директор по режима , човек от ДС.Клатеха си краката и слухтяха да не би соца да си е тръгнал.Добра практика.Сега във всяка бензиностанция по един такъв "служител"да следи как се изпълняват простотийте?

94

Анонимен

преди 7 години

Служителите от конкурентните фирми да си слагат специални наочници, когато преминават край бензиностанциите.Който е без наочник-глоба.

93

Анонимен

преди 7 години

КЗК или КЗП

fallback