Снимка: Нова тв
fallback

Правителството реши да изплати 5500 евро обезщетение на момиче, оплакало се от полицейско насилие.
На 14 септември Александра Стоилова и Иван Цонев бяха задържани за 24 часа заради хулиганско поведение. След като бяха пуснати от ареста, двамата се оплакаха от полицейско насилие, припомня Нова тв.

След случая Александра подаде жалба в Европейския съд по правата на човека заради това, че "липсва всестранно и пълно разследване на твърденията й за упражнено спрямо нея полицейско насилие".

Вземайки предвид практиката на Европейския съд по правата на човека, правителството реши днес да изплати на Александра сумата от 5500 евро за "претърпените неимуществени вреди и направените разходи и разноски".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

месара

преди 7 години

имаш хулиганско поведение , ла.паш 11 000 лв. ! хулигани , обвинявайте се , чупете , палете ....., както виждате от това пари се изкарват !!!

21

Куха лейка

преди 7 години

Сега трябва да заведем колективен иск срещу държавата и полицията. Да изплатят по толкова на искащите за безотговорността на Държавата и шефа на полицията и полицаите...някой да познава добър Адвокат..

20

Анонимен

преди 7 години

По-интересното в случая е, че всички български институции тогава решиха, че нямало насили или каквото и да е било от страна на полицията. Сега освен биячите и проверяващите да ги уволнят.

fallback