Снимка: Reuters
fallback

Броят на живеещите в Брюксел българи и румънци е нараснал над 10 пъти за последните 10 години между 2005 и 2016 г., сочат данни от столичния институт за статистика и анализ, представени в местни медии.

Отбелязва се, че днес в белгийската столица живеят 11 400 българи и това е увеличение с 11 пъти в годините, обхванати от изследването. Броят на румънците за същия период е достигнал 37 700 души - увеличение с 14 пъти, отчита БТА.

Според данните в белгийската столица са се установили 273 255 чужденци от държави от ЕС и това е равно на 70 процента от всички чужденци в града. Общо в Брюксел живеят 411 075 граждани на чужди държави, което е около 35 на сто от населението на столицата.

Най-многобройни са французите - 62 000, следвани от мароканците - 38 000, румънците, поляците 26 400 и българите.

За последните 10 години населението на Брюксел се е увеличило с 18 процента, но новодошлите граждани на Централна и Източна Европа са със 72 на сто повече отпреди десет години, сочат данните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Циник до Гошо

преди 7 години

Алооо..."УМНИЯ" само в празни тикви , като твоята живота в България е по-добър от този на запад! С тъ*пашки клишета се успосояваш за собствената си некадърност и мизерия! Миналия уикенд имаше БГ парти в Калбах(Франкфурт) *** трябваше да видиш паркинга...беше пълен с лъскави автомобили..и миячите са мениджъри в Телекома..банки...IT... химици...лекари...инженери...Стой в тинята *** - и обясни на робите шивачки в Дупница , колко са добре..и колко са умни!

4

Анонимен

преди 7 години

А в масква как сме?

3

Анонимен

преди 7 години

Ето това са истинските икономически мигранти които цоцат от социала

fallback