Снимка: архив, БулФото
fallback

Служебният кабинет одобри допълнителни 20 млн. лв. за ваксини по бюджета на здравното министерство.

Средствата са предназначени за заплащане на ваксини за изпълнение на Националния имунизационен календар за 2017 г., с което се осигурява превенция срещу редица сериозни заболявания като туберкулоза, тетанус, дифтерия, коклюш, полиомиелит, хепатит Б, кримска хеморагична треска, бяс, морбили, паротит, рубеола и др.
Oще по темата
 
По бюджета на Министерството на здравеопазването за 2017 г. не е осигурено пълно финансиране за нуждите на задължителната имунопрофилактика в страната, което очертава реален риск ведомството да не може да сключи договори за закупуването на всички необходими ваксини и биопродукти.
 
Предвид социалната значимост на този въпрос с приетото постановление правителството предприема действия по осигуряване на необходимия финансов ресурс, съобщават от правителствената пресслужба.
 
Средствата ще бъдат осигурени чрез преструктуриране на разходите и трансферите по централния бюджет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Pardon

преди 7 години

Kolko broiki - za kolko broiki glavi naselenie po vazrast i adres, kade, koga - tablici s broiki po naseleni mesta i zdravni zavedenia v bulgaristan?!Nerde?!Iok?!Parlama Budalla Bulgaristan?!

4

Анонимен

преди 7 години

Нали уж са служебен кабинет, защо се занимават с ваксини. Др. Семерджиев е огладнял и бърза да се накраде на бързо . Нали уж Москов ви беше виновен . Мошеници .

3

борис

преди 7 години

Тази работа с ваксините пак ще гърми с години по медиите.От една страна доставката не търпи отлагане, от друга има закон ЗОП , а спазиш ли го не ти мърдат 3 години протакане.Москов достави спешно ваксини, но от 2 години го разнасят из прокуратурата и следствието, що го разнасят сигурно още няколко години,може и в затвор да го пратят.Безумни политици, безумни закони.

fallback