Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Десетки хора се събраха на площада пред Президентството, за да изразят несъгласието си със случилото се в Белене и напускането на католическия свещеник Паоло Кортези, съобщава Bulgaria ON AIR.

Кортези срещна отпор от страна на жителите на града, заради това, че е подслонил бежанско семейство от Сирия. Семейството пребивава законно у нас, но вече напусна града.

Митингуващите днес припомниха, че България години наред е приютявала и спасявала бежанци, а това, което се случва сега, според тях, е непристойно.

В интернет започна и петиция в подкрепа на отец Паоло Кортези с призив той да остане в България, след като беше помолен от католическата църква в Италия да се прибере обратно в страната. Оттам спряха и помощите, които католическата църква отпускаше към Белене.

Хората пред Президенството определиха случилото се в Белене като проява на национализъм и се обърнаха към президента Румен Радев да спре етническото разделение в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

130

Факт

преди 7 години

Вярата се засвидетелства, а не се купува и продава, както правят католиците с техните фондации Каритас и други! Протестиращите на това сборище явно нямат православно съзнание, което да им показва разумното отношение към бежанците, които се оказват незаконни имигранти, които уж бягат от война срещу законното правителство, а са на страната на предизвикалата войната свободната сирийска армия, чийто адвокат Акрам Наюф ги защитава яростно! Що за двуличие, нямат място агресори у нас!

129

Факт

преди 7 години

След католическата инквизиция, кръстоносните походи срещу православието, огромната нехристиянска самомнителност на папата да се представя за наместник на Бога и да има банка, днес виждаме с какви извратени средства се налага католицизма по подобие на протестантството! Чрез фондации, които КУПУВАТ вярващи! И биват заплашвани, че ако не вършат това, което ересианската католическа "църква" изисква, ще им спре помощите! Срам! Католиците трябва да разберат, че вярата не се купува и продава!

128

111111

преди 7 години

До Ала_Бала 160Крили, че са българи, щото са комплексари! Никога не съм имала проблем да кажа, че съм българка във Франция. Не съм усетила лошо отношение, напротив. Но то си зависи как ти самият ще се държиш, какво възпитание показваш! И няма да се уморя да повтарям, че само българите спасиха своите евреи от унищожение!

fallback