Снимка: Архив, Булфото

Състоянието на директора на Националния исторически музей Божидар Димитров е стабилизирано. Това съобщиха източници на Bulgaria ON AIR от болницата, в която шефът на НИМ бе приет тази сутрин.

Припомняме, че Димитров постъпи в болница със сърдечна недостатъчност и съмнения за инфаркт. Историкът се почувства зле малко преди да влезе в студиото на "България сутрин" на Bulgaria ON AIR. Веднага бе повикана линейка, която пристигна за 12 минути.

Още по темата

Божидар Димитров е настанен в интензивното отделение на Сити Клиник.

Историкът е с исхемична болест на сърцето и преди няколко седмици е бил приет със същите симптоми, уточняват още източниците.

В болницата му прилагат само медикаментозно лечение.

Днес Божидар Димитров трябваше да участва в задочен спор в студиото на "България сутрин" със скандалния македонски журналист Миленко Неделковски, който счупи с чук паметната плоча на Каймакчалан.

Миленко покани Божидар Димитров да спорят в студиото му в Скопие днес, но не изпълни единственото искане на историка – предаването да е на живо. Затова Божидар Димитров отказа и обяви, че ще търси вариант двамата да се срещнат на българска земя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase