Снимка: архив Булфото
fallback

По 40 лева добавка към пенсиите си за април ще получат 1 288 000 възрастни хора, които са с най-ниски пенсии. Решението на служебното правителство е от днес, но беше анонсирано още преди две седмици.

В последните години то е традиционно – добавка получават най-бедните възрастни хора, за да посрещнат празниците Великден и Коледа.

Допълнителната сума ще се изплаща на хората, чиито пенсии или сбор от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите към тях, е до 314 лева, колкото е линията на бедност за 2017 г.

Oще по темата

За изплащането на добавките към пенсиите за Великден правителството ще отпусне допълнителни 51 500 000 лева по бюджета на държавното обществено осигуряване.

Кабинетът прие и Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни и общински училища през 2017 г.

Предвиденото еднократно финансово подпомагане в размер до 195 лв. е за обучение в курсовете по изкуства, наука и спорт, за участие в пленери, обучителни и тренировъчни лагери, в национални и международни конкурси, олимпиади и спортни състезания.

Ще бъдат отпускани и едногодишни стипендии в размер на 135 лв. месечно. За целта в централния бюджет са заделени 1,8 млн. лева.

С друго свое решение правителството предлага на президента да издаде указ за назначаването на бригаден генерал Михаил Попов за временно изпълняващ задълженията на командир на Сухопътните войски до назначаването на титуляр, но за срок не по-дълъг от една година.

Досегашният командир Андрей Боцев от днес официално поема поста началник на отбраната.

Бригаден генерал Попов е заместник-командир на Сухопътните войски от 2015 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

Баладжия

преди 7 години

В тази държава всеки втори завършва икономика, а никой нищо не разбира. Пенсиите не ги решават политиците толкова, колкото данъкоплатците. Когато 7 данъкоплатеца хранят 10 пенсионера, не знам какво очаквате? Мързели! Храните британски, гръцки и немски пенсионери с ангарията си, а се оплаквате, че майките ви гладуват. Ама нямало хора, щото раждаемост няма , щото няма условия... много сме бедни. Сигурно в етиопия и столипиново са само милионери! БЕЗМОРАЛНИ СТЕ! ВЕЧНО НЕДОВОЛНИ! МЪРЗЕЛИ!

58

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 63.ахти нелепите конспирации. После какво? Политици рептили?

57

Анонимен

преди 7 години

До анонимна. 17Ти на готово ли чакаш?

fallback