Снимка: Facebook
fallback

Първата дама Десислава Радева поздрави дамите в социалната мрежа. На страницата си във Facebook. тя публикува стих от Блага Димитрова, като я нарече "една от най-жените (поне за мен, макар да познавам само творчеството й)."

Стихът гласи:

Да бъдеш жена — това е болка.
Когато ставаш девойка – боли,
Когато ставаш любима – боли.
Когато ставаш майка – боли.
Но най-непоносима на земята
е болката да си жена, непознала всички тия болки
до една…

Поздравът на Радева продължава: "Та, мили празнуващи, пожелавам ви от сърце да изпитате всички тези болки! И когато сте най-истински, някой да каже такива думи за Вас... или поне да си ги помисли! Да плачете от радост, затова, че сте себе си и сбъдвате мечтите си, независимо от трудностите!

Нека винаги сме съвършени, уравновесени, удовлетворени и не забравяме никога, че ние сме благостта и спокойствието в живота на мъжете. Ние сме омиротворението на тяхното "силно да любя и мразя”. Ние сме кроткото, но осезаемо присъствие в техния свят.

Честит ни празник, напук на всички, които го смятат за соц. отживелица!", написа за финал тя и допълни клип на участничка в американския  X Factor, изпълняваща песента на Арета Франклин  - (You Make Me Feel Like) A Natural Woman.

Женски поздрав отправи и лидерката на БСП Корнелия Нинова. Тя пожела българските майки, съпруги, баби и приятелки да бъдат обичани и ценени всеки ден.

"Пожелавам ви да бъдете здрави и обичани, да бъдете ценени за това, че раждате и отглеждате живот, градите дом и създавате уют, работите и се доказвате всеки ден“, написа Нинова в профила си във Facebook.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Пепа

преди 7 години

До анонимен 37Абе те днеска чуха за Блага Димитрова, има чувството, че статията е писана от някой двайсетгодишен. И какъв стих, това е проза, "Пътуване към себе си". За съжаление не сме способни на градивна критика и любов към ближния, злоба, много злоба, не знам защо.

40

ЛИЛИ

преди 7 години

ЖЕНАТА Е ПРЕКРАСНА, НО КОГАТО ХОЛАТА НЕ Я ПОЗНАВАТ ПИШАТ ГЛУПОСТИ И ЗЛОРАСТВАТ

39

Деси

преди 7 години

Жално ми е президентшата, опитва се да изглежда много "in" , но голяма доза закомплексираност се чувства от цитата !!! Няма свое мнение и се мъчи да се хареса - бъди сама себе си !!!

fallback