fallback

В събота вечер край Драгоман се разигра истински екшън. Гранични полицаи са преследвали и стреляли по лек автомобил на трафикант с 8 афганистански мигранти, за да го накарат да спре.

Нелегалните мигранти са успели да достигнат вътрешността на страната край Драгоман.

"В България има ред и закони, които трябва да се спазват. Стрелбата срещу мигранти вече би трябвало да бъде узаконена", настоя в студиото на "България сутрин" журналистът и преводач Мажд Алгафари.

Пред Bulgaria ON AIR той изказа благодарности към "Гранична полиция" за това, което са направили, въпреки че от Българския хелзинкски комитет и други организации по правата на човека, както твърди Алгафари, биха оспорили думите му.

На въпрос как афганистанците са стигнали до вътрешността на страната ни Алгафари отговори с въпрос: "Какво прави тази граница, как ги спира?"

Преводачът отбеляза, че наплив на мигранти няма единствено по време на големите студове в България и призова за строги мерки, иначе потокът от нелегално влезли в страната ни ще продължи и ще се засилва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Наблюдател

преди 7 години

От доста време се "радваме" не на държава а на територия. А такава се характеризира най-вече с отсъствието на граници. Разбирасе за това трябва "много да благодарим" на тези дето обслужват преди всичко чужди интереси, рекламирани непхрекъснато като управници! За тези почти 30 години всички дето се изредиха да превръщат Българската държава в територия без значение за колко десни или леви се имаха и хвалеха, обслужваха свойте интереси слугувайки прилежно на чужди началници!

44

Анонимен

преди 7 години

На времето за застрелян нелегално пресичащ границата даваха по 15 дена домашен отпуск - да си починеш и да си "лекувш нервите". Понякога даваха и медали!Сега границта е "разграден двор"! Всеки "***", който има пари може да я "прескочи"!С НАТО или без, трябва да се възтановят "Гранични войски" - наемници на заплата, с бонус за залавянето на "единица емигрант". Нарушаването на държавната граница на Република България е нарушение на суверинитета на НАШАТА държава!!!

43

добрютру

преди 7 години

че тя си е узаконена - нарушителите и бракониерите по границата да се третират според Закона. някои обаче редовно падат от Марс докато се чудят на кой розов комитет и пъстроцветна фондация да угаждат за два сребърника месечно.

fallback