Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Общ преглед

Патриархът, омбудсманът, звезди на музиката, театъра и спорта дадоха заедно начало на кампанията "Великден за всеки".

Второто издание на Националната кампания, "Дари празник на баба и дядо", бе открито официално от омбудсмана Мая Манолова в столичната църква "Св. св. Кирил и Методий".

"Великден за всеки" започна и с молебен за успех и благословението на патриарх Неофит, съобщи БТА.

Oще по темата

Целта на кампанията е да се набират средства и храни за възрастните хора, които няма да получат надбавка по случай големия християнски празник.

Миналата седмица правителството реши да отпусне по 40 лева допълнително на тези, които получават до 314 лева.

Идеята на "Великден на всеки" е кампанията е да бъдат подпомогнати хората, чиято пенсия надвишава с малко минималния праг.

От Светия синод припомниха, че на среща през декември миналата година между омбудсмана Мая Манолова и патриарх Неофит, главата на БПЦ е поел ангажимент църквата, чрез Софийската митрополия, да се включи в инициативата през 2017 г.

Според патриарх Неофит кампанията "е напълно в духа на християнските ценности" и ще помогне на възрастните хора през тази година да посрещнат големия християнски празник Възкресение Христово без притеснение.

Средствата се набират по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита единствено за целите на кампанията, като титуляр е Българският Червен кръст.

Желаещите могат да се включат в кампанията и като дарят 1 лев чрез SMS на номер 1255.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 7 години

Бабата Нинова се уреди на сладка позицийка с хубава парица,ама си е шугава иска и се да е вв центъра на вихъра.

18

Анонимен

преди 7 години

Баба и Дядо къде са им вноските за пенсия е тия кукумявки като обдусТа*ака да кажат???

17

Ванко 1

преди 7 години

Държавата е длъжна да изплаща пенсии стигащи за преживяване,не гражданите.Бизнеса и хората са мачкани по всякакъв начин,а сега.....моля дайте!Защо ние? Един милион живеят с 150 лв. пенсия при праг на оцеляване 314 лв.Хора които имат 30 -40 г трудов стаж не могат да се нахранят,а да не говорим за топло или лекарства.И сега пак същите лица ще ни управляват забогатявайки още повече,докато чакат от нас да дадем по един лев за пенсии,половината от които също ще откраднат.Народе събуждай се!

fallback