Снимка: bTV
fallback

9-годишният Байрям, който се нуждае от животоспасяваща бъбречна трансплантация, все още не знае кога ще замине за Германия и никой не се e обадил още на семейството му. Състоянието на детето обаче се влошава.

Освен тежката болезнена терапия, която трябва да изтърпи, Байрям вече има и сърдечни проблеми и се оплаква от бодежи и прилошаване, съобщава bTV.

Oще по темата

Преди дни здравният министър Илко Семерджиев подписа формуляр за лечението на Байрям в Германия, но се оказа, че близките на детето не са били уведомени за това.

Детето и преди това имаше одобрение и осигурено финансиране за операция в Германия. Трябваше да замине на 20 февруари. В последния момент обаче от Министерството на здравеопазването отказват да разпишат т.нар. формуляр S2 с мотива, че трансплантацията може да се извърши в България.

Директорът на правителствената болница "Лозенец" обяви, че може да направи операцията, но заради обществения натиск се отказа и в крайна сметка от министерството решиха да разпишат задължителния за пътуването формуляр.

Малкият Байрям е на 9 години. Бори се за живота си от 8 години. Малко след раждането си той е изоставен от родителите си и за него се грижат баба му и дядо му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

справедлив

преди 7 години

Страната ни вече е пълна с такива Байрямчовци.Вижте какви данъци , осигуровки и др. са платили родителите му и бабата и дядото през целия си живот.Вижте и колко са ни стрували тези хора на нас ,редовните данъкоплатци.Вижте и колко пари ще ни струва желанието на тези твари ,малкия че.рньо да се лекува в Германия.Вижте и колко трудолюбиви пенсионери изнемогват.И сигурно ще забравите за малкия циг...

45

Офф ,да се омита

преди 7 години

До 48! Що ли не си го вземеш у вас този църничък Байрямчо?Тъкмо ще си подобрите генетичния материал.Пропищахте ми ушите за този мур.джо.Щом не искат баба му и дядо му да го лекуват тук ,да си го лекуват в гетото.А къде са майката и бащата? "Дърпат" чанти в Германия ,но никой не казва.

44

Анонимен

преди 7 години

всеки от нас (да не му се налага), би желал да е в най-добрата клиника. Ако на всеки се изпълняваше желанието, давайте да закрием ядреното въоражаване.

fallback