Снимка: кадър Нова

В последната седмица името ми е замесено в дезинформационен скандал, за чиято ожесточеност и мащаб се оказах неподготвена. Това се казва в изявление на Елена Поптодорова за БТА.

"Преди полет до България по невнимание след внезапен телефонен разговор, свързан с 90-годишната ми майка, у мен, на борда на самолета е останала стока от безмитен магазин", заяви Поптдорова.

Още по темата

Тя заявява, че при завръщането си във Варшава е възстановила стоката и е платила глобата за стореното.

"Полските летищни власти са знаели моята самоличност, часове след като е установена липсата на стоката, имали са и достатъчно информация, че ми предстои обратен полет след дни", посочва Поптодорова.

При завръщането й на летището във Варшава й е било поискано изрично от властите да се легитимира с дипломатическия си паспорт. 

"Последвалата медийна вакханалия в България, която не пожали името ми, стигна до там да ми приписва несъществуващи болести и дори разрови дълбоките лични рани около паметта на детето ми. Отзвукът от нея е налице и в медии в Полша, Русия, Америка, Израел", посочва Поптодорова.

"Твърдо съм решила да съдя всеки, който прекрачи границите на етиката и допусна разпространението на откровени лъжи за мен и семейството ми", зарича се бившият ни посланик в САЩ.

"Моята дейност през последните повече от 40 години е публична. Работила съм цял живот за авторитета и достойнството на България. Заемала съм принципни позиции в интерес на държавата, които са били в разрез с интересите на местни и международни кръгове, които биха искали да имат задкулисно влияние у нас", пише тя.

В момента Поптодорова е във Варшава, но в края на тази седмица ще е в България и ще говори от първо лице за случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase