Снимка: архив, БулФото
fallback

Пенсионерски организации настояват минималната пенсия да бъде увеличена до 350 лева още през тази година, а всички останали да бъдат преизчислени спрямо средния месечен доход от 2016 година.

Те обявиха, че ще протестират пред президентството в четвъртък и ще предадат своите искания на държавния глава, предаде БНР.

Причините за недоволството на възрастните хора обобщи професорът от Софийския университет Нако Стефанов.

"Българският пенсионер е поставен в такива условия, при които имаме най-ранна смъртност в Европейския съюз. Това е в резултат на жестоките условия като пенсия, като здравни условия и така нататък", заяви той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Анонимен

преди 7 години

Над 30 години трудов стаж като лекар и пенсия 200 лева!

59

Анонимен

преди 7 години

Не обиждайте пенсионерите. Всички ни чака това. Ние също ще сме хора от различен период на държавата - с увеличаване на възрастта за пенсиониране все по-архаични ще сме. Човек и добре да работи го пенсионират-не го забравяйте. трябва да подкрепяме днешните за да подкрепят и нас в бъдеще.

58

пенсионер

преди 7 години

Поредната манипулация на пенсионерите от добре платени"организатори". Искат се предизборно нереални неща ,а после си остават на великденски и коледни бонуси и то за тези ,които най-малко са работили.Докато не се създаде партия на самите пенсионери ,която да не бъде под влияние на никоя политическа сила, няма да могат да отстояват адекватно своите права.Защото освен пари за пенсии са необходими и промени в законодателството.

fallback