Снимка: Булфото

Годишните винетки изчезнаха от бензиностанциите в София по празниците.

В обекти на всички търговци на гориво продавачите отговарят: "Преди малко продадохме последната", и обясняват, че ще има чак другата седмица. Очевидно е, че целта е пътуващите да си купуват месечни и седмични винетки - така ще трябва да плащат повече, тъй като след това вероятно ще им се наложи пак да си купуват годишен стикер, пише "Сега".

Това не се случва за първи път. В разгара на летния сезон миналата година по същия начин изчезнаха месечните винетки. Така пътуващите бяха принудени да си купуват седмични или годишни и им излизаше по-скъпо.

От Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) тогава твърдяха, че не знаят за проблема и се оправдаваха с бензиностанциите, които не били подали навреме заявки.

След като обаче е известно предварително, че по време на празници има масови пътувания извън столицата, е елементарно да се провери дали са осигурени достатъчно стикери за шофьорите, които плащат скъпо и прескъпо, за да карат в дупките.

Създаването на изкуствен дефицит е много удобно, за да се пълни бюджетът. Още повече, че няма и на кого да подадеш сигнал за липсващи винетки, защото отговорността е размита между много звена.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase