Снимка: Булфото

Общ преглед
Тържествена заря се проведе в София по повод 139-ата годишнина от Освобождението на България от Османско владичество. По този повод се състояха редица чествания, които събраха българите на едно  място.
Още по темата

Президентът Румен Радев произнесе слово, а сред присъстващите бяха вицепрезидентът Илияна Йотова, президентът Росен Плевнелиев, служебният премиер Огнян Герджиков, Цецка Цачева и други.

"Дълбок корен се иска, за да устоиш на ветровете. Затова е нужно да помним, да не забравяме онези луди глави, които със саможертвата си върнаха българския въпрос в дневния ред на Европа. Да помним Батак. Да не забравяме селяните, които палеха домовете си, за да заслужат свободата си, както четем у Захари Стоянов. Да почитаме шепата родни спартанци, които отстояха Шипка", заяви държавният глава.

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 4 години

Руснаците са скандинавци, а не славяни, значи не са братушки!Окупирали са част от Османската империя, но не са освободили България. Завзетата територия наричат Задунайская губерния, а не България!Руснаците са грабители и поробители

6

Анонимен

преди 4 години

Спомнете си освободители които дадоха живота си за свободата на България!

5

Анонимен

преди 4 години

Занимавате се с глупост, смотан народ, да ви *** майката!